Waarom is IVF / ICSI nog steeds een taboe

02-02-2016 14:55

Soms vraag ik mij af waarom we in deze tijden nog steeds niet vrij kunnen spreken over IVF of ICSI... Veel mensen durven aan ons niet vragen hoe het gaat en of we wel of niet midden in een behandeling zitten... Terwijl wij daar toch open en eerlijk in zijn.

Vandaag nog was er een dame die zei dat het toch allemaal veel beter is om de natuur zijn gang te laten gaan en dat van zodra we ons erbij neerleggen dat zwanger worden voor ons nu eenmaal niet gemakkelijk gaat, we dan plots wel zullen zwanger zijn... 

Ik weet dat de meeste mensen het goed bedoelen en dat dit vooral komt omdat zij te weinig weten over onze situatie en over IVF of ICSI, maar ik slik al sinds 2009 de pil niet meer en tijdens alle rustpauzes tussen de behandelingen door, waren wij niet gefocust op het zwanger worden, maar helaas is er bij ons nog geen mirakel gebeurd!!! Misschien ligt dit wel aan het feit dat wij beiden medische uitdagingen zijn op dat gebied.

Wij moeten voor onze kinderwens dus beroep doen op de medische wereld en hebben daar geen spijt van en schamen ons er ook helemaal niet voor. Die middelen zijn er dus waarom zouden we ze niet gebruiken.