Vaarwel lieve Cosmo

09-01-2015 00:00

Kerst was voor ons niet zo fijn dit jaar... Op 24/12/2014 moesten wij afscheid nemen van onze lieve viervoeter, Cosmo.


Cosmo was een chocoladebruine labrador. Hij is bij ons gekomen als puppy in december 2005 en hij heeft ons als 9 jarige verlaten in december 2014. Wij hebben hem moeten laten gaan omdat hij een ontsteking had op zijn lever, zijn rechterhartkamer was sterk vergroot en er was ook nog een bijkomend probleem met zijn schildklier. Hij reageerde bijna niet op de toegediende medicatie en had waarschijnlijk zeer veel pijn. Zoiets zouden we een mens niet aandoen, dus onze hond ook al zeker niet. Daarom hebben wij hem op 24/12/2014 omstreeks 16u laten inslapen omringd door zijn dierbaren. De eerste week waren wij er absoluut het hart van in en we konden ons beiden niet inbeelden dat we ooit nog een hond zouden nemen, want het verdriet en de pijn bij het verlies was te groot.

Nu we een beetje over de eerste emotie heen zijn, denken we af en toe toch al eens na over een eventuele opvolger voor Cosmo. Geen vervanger, want Cosmo is onvervangbaar!!!

Hoewel het een hond was met enorm veel gezondheidsproblemen, hebben we anders niets van last gehad met onze beste vriend. Hij was snel zindelijk, heeft nooit in schoenen of meubels gebeten, hield ervan om te wandelen of gewoon te luieren in huis of de tuin. Kon mee op camping, zelfs een terrasje doen, ging makkelijk met hem...

Nooit zullen we hem vergeten, hij zal altijd in ons hart blijven bestaan