Super foods Maca poeder en Goji bessen

02-06-2014 15:31

Super foods zijn 100% biologische producten boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten.

Vandaag Maca poeder en Goji bessen gekocht bij Albert Heijn.

Maca of Peruaanse Ginseng is afkomstig uit het Andesgebergte in Peru. De Peruvianen gebruiken de Maca wortel als een groente. Hier bij ons is dit superfood te verkrijgen in poedervorm of in capsules.

Maca lepidium Meyenii is een adaptogeen dat de hormonen regelt. Maca zorgt voor extra energie en werkt alle ongemakken van de overgang weg. Het zorgt ervoor dat het lichaam meer testosteron aanmaakt. Op die manier krijgt het libido van de man en van de vrouw een nieuwe boost.

Je kan Maca poeder gebruiken in smoothies, koffie, thee of chocolademelk. De dagelijkse dosis is max 2 theelepels per dag. Ik heb het net geprobeerd in mijn koffie, vind het wel een smaakje waar je aan moet wennen, morgenochtend misschien eens proberen in een smoothie of warme chocolademelk, want dat zou blijkbaar heel erg lekker zijn.

Goji bessen worden in Azië al generaties lang gegeten in de hoop op een langer en gezonder leven. De smaak zit tussen die van rozijnen en cranberries. Goji bessen zouden de veroudering tegengaan, bloeddruk regelen, cholesterol verlagen, vruchtbaarheid verbeteren, spijsvertering bevorderen, bloedcirculatie stimuleren,... Je kan Goji bessen toevoegen aan een slaatje, havermout, smoothies, thee van maken of in je yoghurt doen.