Smoothies

14-05-2014 09:42

Smoothies lekker & gezond

Ik ben echt verzot op smoothies, je kan ze echt drinken op elk moment van de dag. Ik zal hier een aantal van mijn favo receptjes neerpennen. Ikzelf maak ze klaar in de Philips Soupmaker. Ik had eerst een goedkoper modelletje van Domo maar dat heeft het maar 1 maand uitgehouden dus ik ben dan maar op zoek gegaan naar een steviger model.

Favoriete breakfast smoothie:

200ml sinaasappelsap

1banaan

1 kop diepvries aardbeien

1 kop cruesli

100ml melk


Alles in de blender en na max 15min heb je een heerlijke breakfast smoothie.

Ooit al eens gehoord van groene smoothies???  Vul je smoothies aan met groene groenten... Best is om 6 delen fruit te hebben t.o.v. 4 delen groente. Ik merk wel dat ik meer energie heb als ik dagelijks een groene smoothie drink. Het zou blijkbaar ook goed zijn om af te vallen omdat je er langer een vol gevoel door hebt en de vezels die je uit de groene groente haalt zijn ook voor vele dingen goed. Als je wil afvallen met de groene smoothies, dan moet je ze wel als maaltijdvervanger gaan gebruiken, ofwel alle maaltijden, maar toch min 2 maaltijden per dag vervangen door een groene smoothie. Laat ons zeggen dat je dan toch wel een hongergevoel hebt, want je mag niks anders dan de smoothies. Ik sport nogal veel en dat gaat niet samen met jezelf uithongeren. Daarom hou ik het op 1 groene smoothie per dag ter vervanging van mijn middagmaal.


Hier 1 van mijn favo receptjes

2 koppen verse spinazie

1 sinaasappel

1/2 banaan

1/2kop diepvries aardbeien

1/3 kop magere natuuryoghurt


Dit smaakt helemaal niet vies, het is echt lekker en fris. Met dit receptje zou je zo'n twee porties moeten kunnen maken.