Oshkosh

20-01-2015 14:43

Onze lieve Cosmo zullen we nooit vergeten...

 

En hoewel ik na dit verlies nooit nog een andere hond wou, heb ik toch mijn hart weer opengesteld voor een schattige charcoal labrador pup.

Silver / charcoal labradors worden hier in België nog niet aanvaard als volwaardige labrador. In Duitsland wel en ze krijgen dan gewoon een foutmelding voor hun kleur.

Ons interesseert het niet of het kleur wel of niet aanvaard wordt door FCI, het is een prachtige pup. Onze nieuwste aanwinst heeft Oshkosh vom Elzenhof. De dame die hem gefokt heeft, is al een tijdje bezig met die labradors en ze weet echt goed waar ze het over heeft. Wij zijn vorige vrijdag bij haar langsgegaan om onze pup te bezoeken en ze heeft meteen de stambomen van zijn ouders voorgelegd alsook de gezondheidscertificaten. Op 07/02 mogen we hem gaan halen om hem bij ons een warme thuis te schenken.

 

Er bestaan echt hele sites tegen de zilver labrador, sorry maar ik snap dit echt niet. Het is een prachtig beest en als iemand graag zo een kleurtje wil, waarom zou dat dan niet mogen. Onze hoofd stamt af van al zeker 5 generaties raszuivere labradors.