Naar de osteopaat

11-09-2014 06:57

Ik had me laten vertellen dat een aantal behandelingen bij de osteopaat ter ondersteuning van de ICSI wel zouden kunnen baten. 

Ik heb hierover Alexis Dutordoir, een osteopaat in Anzegem, aangesproken en hij heeft mij het volgende bevestigd:

Met osteopathie is het de bedoeling de doorbloeding in het ganse lichaam te stimuleren (dus ook thv oa de baarmoeder en omliggende structuren). Ook kunnen mogelijke verklevingen tussen bv. baarmoeder/blaas, baarmoeder/rectum beinvloed worden zodat de beweeglijkheid van de bekkenorganen verbetert. Bij u kan osteopathie zeker zinvol zijn in de periode voor er een bevruchte eicel ingeplant wordt. 

Ik vond dit een redelijke uitleg dus heb meteen een afspraak gemaakt en gisteren was het dan zover... Mijn eerste bezoek aan de osteopaat. Na een inleidend gesprek om te zien wie ik ben en welke problemen ik zou kunnen hebben, zijn we overgegaan tot het lichamelijk onderzoek. Aangezien ik niet echt klachten heb, dacht ik dat er niet zo veel vast zou zitten.... Jah wel dus.... Op mijn rug zat praktisch alles vast en vooral de nekregio zat blokvast!!!

Alexis is dus eerst op die zones gaan werken en toen dit alles wat losser zat, was het tijd voor de buikregio. Daar zat ook een hele grote spanning op. Hij heeft zeer veel werk gehad om dat losser te maken, maar hoera, volgens hem moet dit lukken om alles goed los te krijgen in 3 behandelingen. We hebben dan ook onmiddellijk een afspraak vastgelegd voor volgende week. 

Ik voelde me wel erg energiek gisteravond en had het vandaag een stuk minder moeilijk om op te staan. 

Baat het niet, dan schaadt het niet...