Movember Tee by Eleven Paris

27-10-2014 16:57

Voor het derde jaar op rij, lanceert ELEVENPARIS een exclusieve T-shirt ter ondersteuning van Movember. Het unisex shirt is vanaf nu te verkrijgen in de ELEVENPARIS store in de Dansaertstraat in Brussel. 20% van de verkoop van dit model (45 €) zal teruggeschonken worden aan de Movember Foundation, die de ingezamelde fondsen investeert in Belgische onderzoeksprogramma's rond prostaat- en teelbalkanker.

De snorren zijn dan wel "Made in Movember", maar Mo Bros en Mo Sistas kunnen nu al hun steun betuigen voor de campagne door zich in te schrijven op Movember.com

 

Over Movember

De Movember Foundation daagt mannen uit om tijdens de maand Movember (voorheen bekend als november) hun snor te laten groeien. Op die manier wil de Foundation de discussie over mannen en gezondheid aanzwengelen. De campagne is ook bedoeld om fondsen te werven voor het opzetten van gezondheidsprogramma's voor mannen. De snor wordt het symbool voor verandering: Movember wil mannen leren op een zelfverzekerde, open manier te praten over gezondheidsproblemen, en gebruik te maken van de gezondheidszorgdiensten als dat nodig is. Elke Mo Bro communiceert tijdens de campagne met ongeveer 250 mensen over Movember. Deze gesprekken kunnen mannen inzicht bieden en hen bewuster maken van hun gezondheidsrisico's. Op die manier kunnen ze de juiste maatregelen nemen om gezond te blijven.


De Movember-gemeenschap heeft al zo'n € 409 miljoen ingezameld en meer dan 800 programma's in 21 landen gefinancierd (meer hierover hier). Veel mannen hebben de strijd tegen prostaat- en teelbalkanker gewonnen, onder meer dankzij de inspanningen van Movember. Andere projecten zijn gericht op het verbeteren van de levenskwaliteit van patiënten.Wist je dat?

  • Prostaatkanker is de meest gediagnosticeerde kanker bij Belgische mannen.

 

  • In 2012 werden er zo'n 9400 nieuwe gevallen van prostaatkanker gediagnosticeerd in België: dat zijn 26 mannen per dag.

 

  • In 2012 was prostaatkanker de derde meest voorkomende oorzaak van overlijden door kanker bij Belgische mannen. In dit jaar verloren 1913 mannen (vijf per dag) de strijd tegen prostaatkanker.


 

  • De incidentie van teelbalkanker stijgt wereldwijd. De reden daarvoor is onbekend.