Les Deux de Cock viert feest

27-10-2014 16:43

Liefde voor mode en juwelen mondt uit in handtassen
Marjan De Cock studeerde Juweelontwerp aan de Koninklijke Academie van Antwerpen en Mode aan de Stedelijke Academie van Sint-Niklaas. Naast haar beroep als juweelontwerpster begon ze te experimenteren met handtassen. Een logisch gevolg van haar twee creatieve opleidingen: “Leder verwerken tot handtassen combineert mijn twee passies perfect” aldus Marjan.

Zusterliefde mondt uit in Les Deux De Cock
Katrijn zette mee haar schouders onder het talent van haar creatieve zus en samen schrijven ze nu al vijf jaar aan het verhaal van hun eigen handtassenlabel. Verschillend van stijl en erg complementair omschrijven ze zichzelf als zusterduo. Hun label is geëvolueerd van een architecturale eerste collectie tot vaste modellen verkrijgbaar in unieke, kleurrijke pièce uniques of monochrome uitvoeringen.

Uniek en kleurrijk
De zussen staan in voor het volledige proces van ontwerp tot eindafwerking. Productie uitbesteden hebben ze even geprobeerd maar lag hen niet. “We werken graag heel erg divers en breed, volgens de inspiratie van het moment. Door deze manier van werken kunnen we kleine partijen mooi leder inkopen, omdat we niet gebonden zijn aan bijbestelbaarheid. Komt daarbij dat we elk onderdeel van het proces even leuk vinden en graag ook ten volle instaan voor de kwalitatieve afwerking.

Dubbel feestgedruis mondt uit in unieke workshops
Vier jaar lang verkochten de zussen hun creaties enkel aan multimerkenzaken. Tot ze vorig jaar hun oog lieten vallen op het pand in de Reyndersstraat waar ze aan hun atelier ook een eigen winkel konden verbinden.

In contact staan met je eindklant is heel fijn en laat je toe nog veel klantgerichter te werken. Indien ze specifiek op zoek zijn naar iets persoonlijks, bekijk je samen met hen de lappen leder en maak je echt op maat van hun persoonlijke stijl de perfecte handtas” zegt Katrijn. “Zo ontstond het idee om onze dubbele verjaardag samen met de klanten te vieren”, gaat Marjan verder.

In kleine groepjes gaan we samen aan de slag. We leggen alle stappen uit, ze kiezen het leder en de kleurencombinaties bij elkaar. We laten hen onder onze begeleiding zelf hun handtas in elkaar steken en werken hem nadien professioneel af ” verklaart ze nader. “Om het helemaal gezellig te maken zorgen we voor cupcakes van onze buurman Momade en een glaasje bubbels” besluit Katrijn.

 

Verkoopinfo
De winkel Les Deux De Cock bevindt zich in de Reyndersstraat 27, 2000 Antwerpen. De winkel is open van donderdag tot zaterdag van 11-18u00 en elke eerste zondag van 13-17u00. Je kan ze telefonisch bereiken op 0494 32 40 80 of een kijkje nemen op www.lesdeuxdecock.com. Alle info betreffende de workshops vind je ook op hun site.

Over Les Deux de Cock
De zusjes De Cock hebben de laatste jaren niet stilgezeten, zoveel is duidelijk! Een finaleplaats in het VTM-programma De Designers (2008) zette de twee zussen aan om samen het handtassenlabel Les Deux De Cock op te richten. Alle handtassen zijn unieke stukken en worden ambachtelijk vervaardigd in hun atelier in Antwerpen. Het label werkt uitsluitend met leder. Tijdens unieke workshops kan je je eigen Les deux De Cock creatie ontwerpen. In de winkel verkopen ze naast hun eigen handtassenlijn ook accessoires van andere ontwerpers.