Embryo aan boord

24-03-2015 09:10

zaterdagochtend kreeg ik het verlossende telefoontje van UZ Gent. Van de 6 eicellen waren er 4 goed bevrucht. Maandag om 9u30 zou de terugplaatsing van 1 of 2 embryootjes doorgaan.

Voor een terugplaatsing moet je een volle blaas hebben omdat ze dan de baarmoeder mooi in beeld kunnen brengen. Dus ik heb op weg naar Gent zo'n 300ml water gedronken en de prof die de embryo zou terugplaatsen zei dat ik een mooie volle blaas had.

Ergens had ik wel in gedachten gehouden dat ze misschien maar 1 embryo zouden kunnen terugplaatsen en het was helaas zo. Er was eentje die abnormaal gedeeld was, 1tje was gestopt met delen bij 7 cellen en 1tje bij 8 cellen. Het embryo dat teruggeplaatst werd was 12-cellig en dat vond de prof een middelmatig embryo... Nu dus maar hopen dat het mooi blijft doordelen en dan lekker innestelt...

Ik wil er ook alles aan doen dat het deze keer lukt, dus ik sport niet meer intensief, wel nog yoga. Ik drink elke dag 2 glaasjes granaatappelsap omdat dat goed zou zijn voor de innesteling, neem flink mijn vitamines + foliumzuur en ga verder met mijn gezonde alcoholvrije levensstijl.