Dieet gestopt

11-01-2016 07:06

Ok ik zou op streng dieet gaan tot eind januari (Weet Hoe Je Eet), maar na de evaluatie van de 1e week heb ik beslist te stoppen mijn lichaam uit te hongeren.

Na de eerste 3 dagen was ik helemaal blij, want ik was al 3kg kwijt. Helaas van zodra we weer 2 porties fruit, 1 portie rauwkost en 1 portie verse groentes mochten toevoegen aan ons dagelijks menu ging de weegschaal iedere dag een beetje omhoog. Van donderdag tot zondag is er weer 800g bijgekomen. Dus eindresultaat: 2,2kg kwijt in 1 week. Ik ben hier heel tevreden mee, maar ben er van overtuigd dat ik dit ook zou behaald hebben indien ik gewoon gezond had gegeten zonder mijn lichaam in uithongermodus te plaatsen.

Bij Weet Hoe Je Eet, het dieet gebaseerd op eiwitinnames, mag je niet alle fruit en groenten eten en is de inname niet onbeperkt, je mag bvb maar 1/2 appel, 1/2 banaan, 80gr bessen, 1/2 kiwi... Wat betreft de groenten mag je bvb 100g komkommer, sla of tomaat, 200gr champignons of spinazie...

Ik blijf er van overtuigd dat groenten en fruit niet beperkt mogen worden in ons voedingspatroon, want tenslotte is dit iets wat de mens steeds gegeten heeft en zitten die vol natuurlijke anti-oxidanten, vitamines en mineralen. Stoffen die je bij dit dieet uit voedingssuplementen moet halen.

Dus vanaf vandaag ga ik weer over op een gezonde levensstijl (volgens de kookboeken van Pascale Naessens) boordevol vers fruit en groentes, nog steeds zonder koolhydraten uit aardappelen, pasta, rijst en brood.

Ik blijf wel iedere dag mijn 5km lopen, want dat is gewoon een heerlijke start van de dag...