30 days yoga challenge

22-01-2015 18:01

Yoga is goed voor je... dat hoor en lees je overal... en telkens ben ik er weer van overtuigd dat het echt wel zo zal zijn, maar toch geef ik het na een dag of 2 weer op. Ik heb zo het gevoel dat ik toch beter af ben met eens goed zweten door een stevige cardiotraining.

Vandaag kwam ik weer een artikel tegen op het internet waarin duidelijk geschreven staat dat yoga helpt bij het afvallen. Je verandert zo'n 250 calorieën per uur met yoga... daar hoef je het niet echt voor te doen. Maar doordat yoga je helpt controle te krijgen over lichaam en geest, verandert ook je levensstijl en dus ook je eetgewoonten... Je zal ook minder last hebben van hervallen in slechte gewoontes of vreetbuien omdat je dankzij yoga meer ontspant en echt bewuster bent van je eigen lichaam.

Deze keer ben ik gaan zoeken naar een uitdaging en kwam op deze site: https://yogawithadriene.com/30days/

Adriene maakt yogavideos in haar thuisstudio. Het is een leuke, energieke jonge dame die je vlot door alle stappen heen helpt. 

Vandaag ben ik dus gestart met mijn 30 days yoga challenge en 20 februari is de einddatum...

De eerste les ging vooral om zachtjes aan kennis te maken met yoga. Er zaten heel wat oefeningen in en ik voel het nu ook wel aan mijn spieren dat ik iets gedaan heb, dus op naar dag 2. Doen jullie mee met de challenge??? Je kan je inschrijven via bovenstaande site.

O ja nog een leuk weetje: de cursus van Adriene is gratis. 

Heb je na die 30 dagen de smaak te pakken, dan kan je nog een heel aantal yoga videos vinden op Adrienes Youtube kanaal.

Morgen een update...