dagmenu maandag

31-08-2015 07:26

Met enige vertraging dan toch mijn dagmenu hieronder:

Maandag

ontbijt: 2 speltbeschuiten met confituur

lunch: 1l soep (voor mij), slaatje tomaat, kippenreepjes, romeinse sla en komkommer (voor de rest van het gezin)

avondmaal: scampi zoetzuur

240g scampi, 1 rode paprika, 1 rode ui, 125g champignons, 1/2 komkommer, olijfolie, 1 teentje look, 100ml kippenbouillon, 2 eetlepels balsamico azijn, sambal, sojasaus, zout & peper

Spoel en kuis de scampi. Snij de komkommer in kleine blokjes, de paprika in reepjes, de champignons in plakjes en snipper de ui & knoflook fijn. Fruit de ui, de knoflook, de paprika en de champignons in een wokpan, voeg de scampi toe en laat nog 1 minuut verder garen. Blus het geheel met de kippenbouillon en laat wat inkoken. Voeg als allerlaatste de komkommer toe en breng op smaak met sambal, sojasaus, zout & peper.

Tussendoor: banaan, appel, handvol walnoten