Tapas

29-03-2014 09:15

 

Vanavond bezoek dus moet er wat op tafel getoverd worden. En zeg nu zelf wat is er nu lekkerder dan wat tapas??? Hieronder een paar van mijn favo receptjes:

Grieks Hapje

Ingrediënten voor ca. 15 hapjes:

  • 1 gevogelte salami
  • 1 stukje zachte geitenkaas
  • Gekruide olijven (zonder pit)
  • Verse bieslook
  • Cocktailprikkers

Bereiding:

  1. Snijd de salami schuin in dunne plakken.
  2. Leg vervolgens een beetje geitenkaas op de plakjes salami.
  3. Steek de prikker met een olijf schuin in de worst.
  4. Snijd hierna de bieslook in korte stukjes en leg enkele strookjes op de geitenkaas.

Zoetzure kipspiesjes

Ingrediënten (ca. 24 stuks):

  • 500 gram kipfilet
  • 2 tenen knoflook (uitgeperst)
  • zout & versgemalen peper
  • 125 ml citroensap (versgeperst)
  • 1½ eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel basilicum (gedroogd)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1½ eetlepel honing
  • 1 verse ananas, in blokjes (evt. kan ook een blikje gebruikt worden)
  • 12 kleine zongedroogde tomaatjes
  • 24 cocktailprikkers
  • 24 blaadjes verse basilicum

Bereiding:

  1. Snijd de kip in kleine stukjes en doe deze in een grote kom.
  2. Meng knoflook, zout, peper, citroensap, olijfolie, basilicum, paprikapoeder en honing en schenk het mengsel over de kip. Schep het geheel goed om en laat het minimaal een uur marineren.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de stukjes kip uit de marinade, doe ze in een ovenvaste schaal en bak ze in ca. 10 - 15 minuten goudbruin.
  4. Haal de kip uit de oven en laat ze afkoelen.
  5. Rijg de kip, met een blaadje basilicum en een blokje ananas of een zongedroogd tomaatje aan een cocktailprikker.

 

Gevulde komkommerschijven

Ingrediënten voor ca. 40 stuks:

  • 2 mooie stevige komkommers
  • 100 gram krabsalade
  • 100 gram kip-kerriesalade
  • 100 gram kip-satésalade
  • 100 gram tonijnsalade

Bereiding:

  1. Was de komkommers en schil met een dunschiller om en om de schil eraf zodat je "gestreepte" komkommers overhoud
  2. Snijd de uiteinden van de komkommer en snijd de komkommer schijven van 1½ tot 2 cm dik.
  3. Snijd met een meloenbolletjessteker een holletje uit de komkommerschijven.
  4. Vul de holletjes met de diverse salades.

 

Wraps met gerookte zalm en komkommer

Ingrediënten voor 4 - 8 personen:

  • 1 kuipje Boursin Knoflook & Fijne kruiden
  • 4 wraps
  • 1 komkommer
  • 50 gram pijnboompitten
  • 200 gram gerookte zalm
  • 4 eetlepels groene pesto

Bereiding:

  1. Verwarm de wrap per stuk heel even in de koekenpan.
  2. Schil de komkommer met een kaasschaaf of een dunschiller en maak daarna over de lengte plakken met de kaasschaaf.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge pan iets bruin.
  4. Smeer de wraps in met een dikke laag Boursin, leg de plakjes gerookte zalm hierop.
  5. Smeer daarna de pesto over de zalm en strooi de pijnboompitten hierover.
  6. Leg hierop de plakken komkommer.
  7. Rol de wraps op en steek deze vast met enkele cocktail prikkers.