Lets get Freekeh

08-05-2015 08:14


Wat is het?

Een tarwegraan dat wordt geoogst op het moment dat deze nog jong en groen is. Daarom heeft Freekeh een hoge voedingswaarde vergeleken met reguliere tarwegranen. Na de oogst worden de granen licht geroosterd, wat een nootachtige en unieke iets rokerige smaak geeft.


Waarom willen we het?

Greenwheat Freekeh is dé nieuwe supergraan die al langer populair is in Amerika, Australië en Engeland. Het heeft een hoge voedingswaarde en een geweldige smaak. 


Greenwheat Freekeh bevat vier keer meer vezels dan zilvervliesrijst en bijna twee keer zoveel eiwit als witte rijst. Het heeft een lage glycemische index, wat betekent dat het langer een verzadigd gevoel geeft. Daarnaast bevat Freekeh relatief veel magnesium, kalium, calcium en ijzer.
Freekeh geeft een lekkere en gezonde twist aan eenpans rijstgerechten (zoals risotto, paella, pilav) en is lekker als vulling voor gegrilde kip of in een salade. De granen hebben een kooktijd van 15 minuten.