Kerstbuche van Hendrick's

22-09-2014 15:40

Wil je deze feestdagen origineel voor de dag komen??? Bestel dan nu je Kerstbûche van Hendrick's Gin

 

HENDRICK’S KERSTBÛCHE VOOR EEN DROMERIG EINDEJAAR

Niet zo héél lang geleden werd elk eindejaar gehuld in een deken van sneeuw; kristallen kraakten onder je voeten, en ijspegels twinkelden in het ochtendgloren. Enkele jaren geleden liet een opwarmingsvlaag van ‘Kapitein Ozon’ het witte tapijt smelten als sneeuw voor de zon. Kerst en Nieuwjaar misten plotseling een vorm van magie.
Hendrick’s Gin besloot hierom de feeërieke sfeer die van oudsher bij nieuwjaar en Kerst hoort opnieuw te laten ontwaken. Met een ‘Bûche de Noël’ weliswaar. De kerststronk is een explosie van smaken, geïnfuseerd met Hendrick’s Gin, tot leven gewekt in het laboratorium ‘Sweety Darling’ van stylist en mode-ontwerper Harald Ligtvoet. De bijpassende Hot Gin Punch zorgt voor een aanwakkerend vuur vanbinnen. Goed voor een dromerige kerst, zelfs als de vlokjes maar niet willen vallen.

Hendrick’s kerststronk

De luchtige chocoladebiscuit met een vleugje rozenwater en besprenkeld met Hendrick's Gin is versierd met een wonderbaarlijk marsepeinen tafereel. Bij het aansnijden van de kerststronk ontdek je dat er binnenin een smeuïge laag frambozenconfituur schuilt en heerlijke toefjes slagroom bestaande uit peper en fijngehakte koriander. Een combinatie van heerlijk zoet en wonderbaarlijk fris.

Deze kerststronk is voor 8 personen en kost zo’n 150 euro.

Bestel uw Hendrick’s kerststronk vòòr 18 december bij de filialen van ‘Café Costume’. Zolang de voorraad strekt. Afhalen kan op 24 en 31 december vanaf 11u in hetzelfde filiaal.

Verkoopsadressen:

  • Café Costume Brussel: Rue Léon Lepage 24, 1000 Brussel
  • Café Costume Antwerpen: Emiel Banningstraat 11, 2000 Antwerpen
  • Café Costume Gent: Brabantdam 135, 9000 Gent
  • Café Costume Kortrijk: Leiestraat 20, 8500 Kortrijk

 

 

Hot Gin Punch

Voor het ultieme smaakgenot serveer je bij je kerststronk de Hot Gin Punch. Hendrick’s Gin baseerde dit verwarmende drankje op een oud recept uit ‘Drinking with Dickens (1850), een receptenboekje van de hand van Cedric Dickens, de achterkleinzoon van de vermaarde Charles Dickens (Oliver Twist, A Christmas Carroll, ...).

Het was Charles Dickens zelf die dit brouwsel voor het eerste bereidde en tijdens het schenken aan zijn vriend David Copperfield de historische woorden sprak: “Punch, my dear Copperfield, like time and tide, waits for no man.”

Recept voor de hot punch:

Benodigdheden:

• Een kookpot

• Een gasvuur

• Een snijplank

• Een scherp mes

 

Ingrediënten, goed voor zes kopjes:

(lichtjes gewijzigd tegenover de 1850-versie)

• 70 cl Hendrick’s Gin

• 70 cl Madeira wijn

• 3 kruidnagels

• snuifje nootmuskaat (vers geraspt)

• 25 g kaneelpoeder

• 1 kaneelstokje

• 50 g bruine suiker

• 6 grote citroenschillen

• 1 grote sinaasappelschil

• ½ verse ananas, in stukjes gesneden

• vier eetlepels honing

• sap van twee limoenen

• 9 jeneverbessen

Meng alle ingrediënten in een grote pot.

Warm op tot 50°C à 60°C en laat een half uur tot een uur lichtjes sudderen.

• Tijdens het koken zal de smaak veranderen. Proef daarom regelmatig, en voeg smaak toe zoals je het zelf wenst. Pas de zuur/zoetbalans aan door er extra honing of limoen aan toe te voegen.

Serveer warm in theekopjes.

 

Je kan deze punch ook koud drinken en opnieuw opwarmen. Dat laatste zal de smaak nog intenser maken. Hoe meer je de punch kookt, hoe intenser de smaak.