Havermout

02-02-2015 12:12

Op maandag moet ik altijd iets creatiever zijn voor het ontbijt, want meestal heb ik dan niet zo veel fruit meer in huis...

Een snel, makkelijk en gezond alternatief is dan havermoutpap. Ik doe 4 eetlepels havermout in 200ml kokosmelk (echte melk zoals je amandelmelk en sojamelk hebt) en breng dat dan op matig vuurtje aan de kook.

Vandaag heb ik daar wat gedroogde moerbeien en een halve banaan aan toegevoegd en wees maar zeker dat ik met dat heerlijk ontbijt zeker een paar uur zonder hongergevoel kan werken.

Waarom is havermoutpap gezond en mag je dat toch regelmatig eens op je menu zetten? Het bevat zeer veel vezels en die geven je snel een verzadigd gevoel, waardoor je sneller genoeg hebt, maar ook minder snel opnieuw honger zal hebben. Het verlaagt de bloedsuikerspiegel en ook onze cholesterol. Havermout bevat zeer veel eiwitten en weinig vetten... Iedereen aan de havermoutpap dus...